Doel was om gezamenlijk de belangen en lopende plannen in het gebied rond de A2 Deil-Vught in kaart te brengen. Door betrokkenen al vroeg in het project te betrekken wil de projectgroep bereiken dat de oplossingen voor de verkeersproblematiek zo goed mogelijk afgestemd zijn op de belangen en plannen in het gebied.
De workshops kenden dankzij de enthousiaste inzet van deelnemers een rijke oogst. Op het gebied van verkeer, mobiliteit, wonen, werken, economie, recreatie, leefomgeving en milieu is waardevolle input opgehaald. Van overlast door sluipverkeer, de ontwikkeling van bedrijventerreinen en nieuwe woningbouw en bijbehorende ontsluiting, naar bescherming van waardevolle natuur en nieuwe ideeën voor gedragsverandering van (auto)mobilisten.
Omgevingsmanager van de MIRT-verkenning Jasper de Graaf is erg tevreden met de uitkomst: “Er valt een aantal zaken op. Mensen weten de meest gebruikte sluiproutes door het gebied feilloos te benoemen. Dit veroorzaakt overlast en onveiligheid. Veel genoemd is de onveiligheid voor fietsende scholieren tijdens de ochtendspits. Ook valt op dat veel deelnemers een pleidooi hielden om naar oplossingen te zoeken buiten het gebied dat op de kaart stond. Mensen zien de doorstroming op de A2 echt als een landelijk probleem. Tot slot hebben we veel inzicht gekregen in de plannen voor het gebied, van nieuwe woningbouw en bedrijventerreinen, tot recreatie en natuur.
Er is door alle deelnemers zo veel informatie op de kaarten getekend dat het nog een hele kluif is voor onze specialisten om dat overzichtelijk weer te geven!”
Een uitgebreid overzicht van alle zaken die zijn opgehaald tijdens de workshops is te vinden in een samenvattend verslag, dat beschikbaar komt via de website. In een volgende nieuwsbrief zal hier aandacht aan worden besteed.
In de online bibliotheek vindt u een kopie van de gebruikte presentatie die getoond is tijdens de workshops.
Met de resultaten van de workshops in de hand, organiseert de projectgroep nog voor het einde van jaar een aantal ontwerpateliers, waarvoor u wordt uitgenodigd om mee te denken aan specifieke oplossingsrichtingen. De ateliers vinden plaats op 13 en 14 november, aanmelden kan via onze website.