De stuurgroep, bestaande uit vertegenwoordigers van alle samenwerkende partijen binnen het programma, vertrok vanaf het provinciehuis in ’s-Hertogenbosch. Per bus reden zij over de A2, waar zij korte termijn maatregelen die het programma al realiseerde konden zien, zoals de optimalisatie van aansluiting Sint Michielsgestel, het plaatsen van incidentcamera’s op de Martinus Nijhoffburg, het nieuwe P+R terrein bij het station van Zaltbommel en een de snelfietsroute tussen Zaltbommel en ’s-Hertogenbosch die in aanleg is. Tijdens de rit kregen de stuurgroepleden ook buiten te zien waar de verbreding plaatsvindt. Ze konden onder andere zien waar de nieuwe bruggen komen, aansluitingen worden aangepast en invoegstroken met uitvoegstroken worden verbonden. Ook is aangewezen waar de verbreding voor zorgen in de omgeving leidt of een uitdaging is voor de ontwerpers van de weg.
In gesprek met gemeente West Betuwe
De stuurgroep heeft ook de situatie in Waardenburg bekeken. Vervolgens maakte zij kennis met geïnteresseerde raadsleden en drie wethouders van de gemeente West-Betuwe. De kennismaking gaf de raadsleden en wethouders de mogelijkheid om in gesprek te gaan over de zorgen die leven in de omgeving van Waardenburg en over de verschillende projecten die er samenkomen. Naast het programma A2 Deil-Vught zijn dat het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer en de dijkversterkingen die plaatsvinden tussen Gorinchem-Waardenburg en Tiel-Waardenburg. De ontmoeting leverde een constructief gesprek op waarin de gemeenteraad vragen stelde over het proces en de verdere samenwerking met het programma. Door het gesprek hoorde de stuurgroep uit eerste hand wat de zorgen zijn over bijvoorbeeld de leefbaarheid in Waardenburg. Dit zijn waardevolle inzichten voor de stuurgroep bij het maken van afwegingen in de volgende fase van het project: de planuitwerkingsfase.
Partners werken toe naar structuurvisie
De partners binnen het programma werken op dit moment toe naar het vaststellen van de structuurvisie. Deze bevat het pakket aan maatregelen om de problemen op en rond de A2 aan te pakken. Wanneer alle partners akkoord zijn met de plannen, stelt de minister van Infrastructuur en Waterstaat de structuurvisie vast. Daarna kan de planuitwerkingsfase starten. In die fase worden de plannen uit de structuurvisie in detail uitgewerkt.