In de werkgeversbenadering stimuleert het programma werkgevers om hun werknemers anders te laten reizen. Dit vraagt om de juiste regelingen zodat werknemers vaker de auto laten staan en het openbaar vervoer of de fiets gebruiken. Naast een regeling vanuit de werkgever is het ook belangrijk dat werknemers de mogelijkheid hebben om naar hun werk te reizen zonder auto.

Stand van zaken binnen het Programma A2
Van 2018 tot en met 2020 voerder het Brabant Mobiliteitsnetwerk (BMN) in opdracht van het programma MIRT A2 Deil-Vught de werkgeversbenadering uit in de betrokken gemeenten in de provincie Noord-Brabant en Gelderland. Concreet betekende dit dat BMN de werkgeversbenadering op vijf locaties in ’s-Hertogenbosch continueerde en verbreedde. Daarnaast werkte BMN aan 6 nieuwe communities in Oss, Veghel, Uden en Waalwijk (in Brabant) en op bedrijventerreinen in Geldermalsen en Maasdriel/Zaltbommel (in Gelderland).
Naast het opzetten van de communities zette het BMN acties op zoals het gratis proberen van e-bikes. Deze "Sjees e-bike probeeractie" was een succes. Ruim 1.000 medewerkers stapten op een elektrische fiets. De medewerkers zijn werkzaam bij vijf grote werkgevers in de regio, zorginstellingen en parkmanagementorganisaties in Waalwijk en Heusden. In 2021 werd de probeeractie opnieuw gelanceerd.
Vanaf 2021 zijn die werkzaamheden in Brabant opgenomen in het reguliere werk van BMN en is er geen financiering meer vanuit het programma MIRT A2 Deil-Vught. BMN maakte in 2024 onderdeel uit van de doelgroepenaanpak vanuit SmartwayZ.NL. In Rivierenland is de werkgeversbenadering opgepakt door Slim en Schoon Rivierenland. De werkgeversbenadering is binnen het programma A2 Deil-Vught afgerond.